zondag 1 februari 2015

De teleurstelling van Geert

Den Haag donderdag 29 januari 2015 circa 20:05

Het nieuws dat er een gewapende man de studio van het NOS 8 uur journaal is binnengedrongen heeft ook de Haagse fractieruimte van de PVV bereikt. Subiet laat men er alle werkzaamheden los. Overenthousiast rent een ambitieuze fractiemedewerker de werkkamer van Geert binnen: "Het is zo ver! Er houdt er zo eentje de NOS gegijzeld!". Ook de Grote Blonde Leider stopt met alles waar hij mee bezig is; dit is zijn moment.

In een voelbare mengeling van opwinding, chaos en verwarring wordt er een team bijeen geroepen om de speech voor te bereiden die De Grote Blonde Leider later die avond aan het Nederlandse volk zal brengen. Die speech waarin het ultieme gelijk opgeëist zal worden. Zo lang is hier met de gehele partij naar toe geleefd en nu is het moment eindelijk daar: moslimterreur in Nederland! Wie anders dan een moslim, zo redeneert men aldaar immers, kan verantwoordelijk zijn voor zulk een verwerpelijke en schandalige daad? 

De Grote Blonde Leider moet z'n uiterste best doen niet overmand te raken door emotie. In gedachten is hij al bij het onvermijdelijke Kamerdebat alwaar hij die laffe honden van een Rutte en een Samsom het nog eens flink kan inwrijven: "Ik waarschuw hier al 10 jaar voor en jullie deden niks, NIKS! Het is een grove schande mevrouw de voorzitter, dat wij in een land als Niddeland (Wilderiaans voor Nederland) onze ziel zo gewillig verkochten aan de duivel die Mohammed heet!".

Ook op Twitter weten de trouwe aanhangers van de Grote Blonde Leider het inmiddels zeker: de islamisering van dit land is ons vandaag duur komen te staan. Heel duur.

Op datzelfde Twitter circuleren inmiddels ook de eerste afbeeldingen van de gijzelnemer. Daar waar het voor de rest van Nederland niet meteen duidelijk genoeg is, afgaand op de foto zou het immers ook een zuid-Europeaan of zelfs gewoon een Hollander kunnen zijn, weten Geert en de zijnen het zeker: dit is er zo eentje!

Ondertussen is er veel werk verzet in de fractieruimte van de PVV. De victorieuze speech ligt klaar, iedereen is duidelijk geïnstrueerd en er is zelfs nog tijd om met z'n allen een flesje champagne open te trekken om dit memorabele moment luister bij te zetten, dit is immers de culminatie van dat waar ze met z'n allen zo naartoe geleefd hebben.

Terwijl een ieder nog met laatste restje bubbels in het glas staat komt het eerste bewegende beeld van de gijzeling naar buiten. Wat wel opvalt is dat de gijzelnemer, op z'n zuid-Hollandse accent na, perfect Nederlands spreekt. Maar ach, dat heb je nu eenmaal heel af en toe met zo'n derde generatie. Het mag de PVV-pret verder niet drukken.

Niet veel later wordt er meer bekend over het motief van de gijzelnemer. Er wordt zelfs een briefje vrijgegeven dat hij bij binnenkomst aan de portier heeft afgegeven. "Daarin zal hij vast alle Westelijke normen verwerpen en de sharia prediken, de hond!" merkt de Grote Blonde Leider op.

"Ehm.... ehm.... Nou... Ehm.... er staat eigenlijk niks over de islam.... " Merkt een van de overige aanwezigen op. "Hij zegt dat hij bij een hackerscollectief hoort.... het lijkt er ... ehm... Het lijkt er zeg maar op dat het niks met de islam te maken heeft....".

"WAT?!"  Schreeuwt Geert uit voor hij er erg in heeft. "Een hackerscollectief? Wat is dit voor linkse kul?! Hoe kunnen die multiculti-knuffelde theedrinkers van de PVDA dit nu al in de doofpot gestopt hebben?! Hij heet godnondejus nota bene Tarik! Hoeveel bewijs heb je nodig?!"

Al snel heerst er een oorverdovende stilte in de fractieruimte. De feestelijke stemming en de opwinding hebben plotsklaps plaatsgemaakt voor ontgoocheling en teleurstelling. Het laatste sprankje irreële hoop wat een ieder aanwezig nog had op een linkse doofpot wordt hardnekkig de kop ingedrukt wanneer uiteindelijk alle feiten bekend zijn. Er wàs geen islamitisch motief. Er wàs geen daadwerkelijk terreur. Er wàs geen jihaddisme.... Er was zelfs geen ècht wapen...

Daar waar De Grote Blonde Leider anders altijd zo zelfverzekerd en vrij van menselijke emoties zijn troepen leidt is nu de oprechte teleurstelling even zichtbaar in z'n gelaat als dat deze voelbaar is in de kamer. In een laatste oprisping van emotie smijt hij zonder wat te zeggen z'n champagneglas tegen de muur. Daarna verlaat hij omringd door een cordon van beveiligers het binnenhof.

Hij kende deze teleurstelling maar al te goed. Hij had deze teleurstelling ook gevoeld bij de laatste daadwerkelijk bloederige episodes in ons land. Hij had deze teleurstelling ook gevoeld bij die zwarte Koninginnedag waar Karst Tates met z'n auto op de menigte inreed. Opnieuw had hij die teleurstelling gevoeld bij het bloedbad van Tristan van Vlis.

In de auto onderweg naar z'n geheime onderduiklocatie ontkomt hij er niet aan, net als bij de eerdere 2 dramatische gebeurtenissen, te twijfelen aan z'n overtuigingen. Komt dat gevaar wel allemaal uit de moskeeën? Heeft de islam wel het monopolie op alles wat verwerpelijk is? Zou ik het misschien dan tòch mis kunnen hebben....

Maar voor die twijfel is het te laat. Voor die twijfel zit De Grote Blonde Leider er al veel te diep in. Met die twijfel moet hij nu, wederom teleurgesteld door z'n eigen verwachtingen en overtuigingen, ook deze avond de slaap zien te vatten op een geheime locatie. Ondergedoken voor z'n eigen denkbeelden. Morgen is er een nieuwe dag. Met een nieuw 8 uur journaal. Zonder glansrol voor hem, zonder overwinning, zonder speech en zonder verpletterend debat met die laffe honden van een Rutte en een Samsom. Wederom een dag van ongelijk, wederom een dag zonder moslimterreur in Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten